Pittige kippensoep

Pittige kippensoep

Dit heb je nodig voor 2 personen:

  • 200 gram kipfilet
  • 3 vleestomaten
  • 2 puntpaprika’s
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 winterpeen
  • 3 groentebouillonblokjes
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 rode peper
  • 1 lente-ui

Zo maak je het:

  • Kook de kip gaar en trek deze met 2 vorken uit elkaar
  • Snijd de uien, knoflook en de rode peper fijn en fruit deze aan in een eetlepel olie in een soeppan
  • Snijd de tomaten en paprika’s in stukjes en voeg deze toe, rasp de winterpeen en doe deze er ook bij, alles goed doorgaren
  • Doe de kerriepoeder en de paprikapoeder erbij, dan 100 ml water en de bouillonblokjes toevoegen, even alles goed stoven (10 minuten)
  • Doe er dan 1,5 liter water bij, alles goed doorwarmen, dan alles pureren
  • Als laatste de kip toevoegen, en bij het opdienen garneren met de lente-ui

Smaakt naar meer? In onze Parinati-boeken vind je honderden overheerlijke recepten. Bestel ze hier!